آموزش تهیه کیلوبیج نان

در تاریخ 18 تیر 1392 نشر در سایت مادر بانو

نویسنده: معصومه کریمی گامیشان

کیلوبیج نان (نان تابه ای) شیرینی سنتی استان گیلانه که تهیه اش خیلی آسونه و مناسب سفره های افطاره. خمیر این شیرینی بسیار لطیفه و می تونید این جوری تهیه اش کنید:

* یک پیمانه شکر (پیمانه ی من فنجانه!)

* دو پیمانه آرد گندم (بهتره یک پیمانه اش رو آرد گندم و یک پیمانه اش رو آرد برنج استفاده کنید)

* یک قاشق مرباخوری بیکینگ پودر

* یک قاشق مرباخوری وانیل

* دو عدد تخم مرغ

* یک پیمانه ماست

بهتره مواد خشک ( آرد + شکر + بیکینگ پودر + وانیل ) رو جدا با هم مخلوط کنید.

در یه ظرف دیگه ماست رو که زدیم و یکنواخته با تخم مرغ های زده شده مخلوط کنید. من اینجا یک قاشق مرباخوری زعفران هم به مواد غیر خشکم اضافه کردم که سلیقه ایه. حتی می تونید بسته به طبعتون پودر کاکائو و یا کشمش هم به مواد خشکتون اضافه کنید.

حالا مخلوط تخم مرغ و ماست رو به مواد خشک اضافه کنید و در یک جهت هم بزنید. حسابی که یکدست شد درِ ظرف رو بپوشونید و بزارید داخل یخچال بمونه. هرچی بیشتر بمونه عمل تخمیر بهتر انجام می شه و شیرینی پف بیشتری می کنه. من معمولا مایع رو از روز قبل آماده می کنم.

 برای پخت این شیرینی ماهی تابه رو روی حرارت بزارید و کمی روغن داخلش بریزید (من در جهت حفظ قلوب خانواده از روغن کنجد استفاده می کنم!) با یک قاشق سوپخوری، از مایع برمی داریم و داخل تابه می ریزیم. باید شعله کم و ملایم باشه. من روی مایع رو کنجد می ریزم. بعد درِ تابه رو می زاریم.

چند دقیقه که گذشت شیرینی رو برمی گردونیم. دیگه نمی خواد در بزارید. اجازه می دیم تا اون طرف هم طلایی شه.

می تونید بعد از پخت، شیرینی رو روی دستمال آشپزخونه بزارید تا روغنش جذب شه. در ضمن این شیرینی تازه اش خوشمزه است! نوش جان و التماس دعا.

/ 0 نظر / 32 بازدید